De buurtbewoners van de schrans sloegen samen met de gemeente, OCMW Vorselaar en Vormingplus Kempen de handen in elkaar om van het terrein naast de Schranshoeve een mooi buurtplein te maken.

Een plek waar iedereen zich thuis kan voelen en waar rust, ruimte en groen overheersen. Dit plein is ondertussen helemaal klaar en dit werd zondag gevierd op een groots feest in de schransbuurt.

Meer dan 300 eters schoven aan aan de grootse breugheltafel. Er werd van allerlei lekkers gesmuld door jong en oud. De Pale Boys trokken nadien het feest op het nieuwe buurtplein in gang door vrolijke deuntjes te spelen, terwijl de gezelschapspelen en het paapschieten heel wat belangstelling kende. Daarnaast kon je nog een schapendrijver en mandenvlechter aan het werk zien, je handen uit de mouwen steken in de moestuin of je laarzen aantrekken voor een deugddoende natuurwandeling.

Om 15u was het tijd voor de officiële opening. Enkele schepenen van Vorselaar schetsten hoe het plein, door de inbreng van onder andere de buurtbewoners, tot stand kwam. Een buurtbewoner knipte dan ook het lint officieel door: een groots gebaar aan alle inwoners van Vorselaar om van dit plein een echt volksplein te maken.

Foto's Janna Janssens / Nnieuws.